Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 jaar geleden werd deze Siamese tweeling gescheiden van elkaar. Nu zijn ze groot geworden!

Er bestaan altijd risico’s in het krijgen van een baby. En wanneer je kind wordt geworden, is dat een echt mirakel. Niemand weet dit beter dan de ouders van Isabelle en Abby Carlsen.

Deze twee prachtige meisjes werden ongeveer tien jaar geleden als Siamese tweeling. Hun borst en buik hing aan elkaar samen. Ze deelden dezelfde lever, dunne darm en twee harten.

Het was een mirakelpaar. De wereld keek met grote ogen toe toen ze werden geboren in het Rochester ziekenhuis in het Amerikaanse Minnesota.

Maar hun ouders maakten een levensbelangrijke beslissing door hen chirurgisch te laten scheiden van elkaar.

De ouders namen het gigantische risico om hun Siamese tweelingdochtertjes van elkaar te laten scheiden door een chirurgische ingreep. Van al deze operaties die uitgevoerd worden loopt 60 procent slecht af, meldt Star Tribune.

Op 12 mei 2006, voerde een team van 17 chirurgen een zeer delicate operatie uit. Het duurde maar liefst 12 uren, en er waren heel wat angstige momenten. Vooral toen de chirurgen de lever van de tweeling moest scheiden.

De ouders moeten lang wachten, maar gelukkig verliep alles volgens plan, beide meisjes overleefden het. Hoewel, de eerste zes maanden moesten ze in het ziekenhuis blijven.

Na tien jaar zal je nooit geloven dat deze twee meisjes ooit aan elkaar hingen. Ze leven nu elk hun leven!

Isabelle en Abby kunnen nauwelijks zelf geloven dat ze vroeger hetzelfde lichaam deelden.

“Elke avond kijken we in de spiegel, en vragen we ons af hoe mensen ons door elkaar halen?” zei Abby aan CBS News.

Vandaag zijn de twee meisjes energieke, levendige en dolgelukkige tieners met heel veel vrienden. Bovendien doen ze het zeer goed op school, volgens een interview met hun leraar Tiffany Moos.

Hoewel ze beiden zeer onafhankelijk zijn, lopen ze soms hand in hand rond.

Luister hieronder naar het ongelofelijke verhaal van Abby en Isabelle.